60 відсотків дитячих смертей у світі припадає на 10 країн - дослідження

photo_160050

Торік у світі померло 5,9 мільйона дітей, з яких 2,7 мільйона - немовлята. Більшість смертей припадає на 10 країн Азії та Африки.

З 5,9 мільйона дітей, які померли протягом 2015 року, не доживши до п'ятирічного віку, більшість смертельних випадків припадає на десять країн Азії та Африки. Таких висновків дійшли експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, Блумбергської школи охорони здоров'я університету Джонса Хопкінса (США) та Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, результати дослідження яких були опубліковані у п'ятницю, 11 листопада, у медичному журналі The Lancet, передає DW.

Під час дослідження проаналізовані дані про дитячу смертність у 194 країнах світу. Виявилось, що більшість випадків - 60 відсотків - припадає на 10 країн: Індію, Нігерію, Пакистан, Демократичну республіку Конго, Ефіопію, Китай, Анголу, Індонезію, Бангладеш і Танзанію.

Найпоширеніші причини смертей - ускладнення при передчасних пологах та пневмонія. За даними дослідників, дитяча смертність у світі в останні роки значно знизилась, проте світові не вдалось досягти мети, яка була визначена Декларацією тисячоліття ООН - знизити кількість смертей на дві третини у період з 1990 до 2015 року. За цей період зниження дитячої смертності склало 53 відсотки.

Згідно із висновком, якого дійшли дослідники, поставленої 25 років тому мети не вдалось досягнути через високу смертність серед немовлят, яка досі спостерігається у світі. З 5,9 мільйона дитячих смертей, зафіксованих торік, 2,7 мільйона припадає на немовлят, які не дожили до 28-денного віку.

Статті по темі: На Львівщині за рік померли майже 450 дітей віком до п’яти років

«Проблема полягає у тому, що дитяча смертність є нерівномірною серед країн, і висока смертність в багатьох країнах спостерігається постійно», - зазначила дослідниця Блумбергської школи охорони здоров'я університету Джонса Хопкінса Лі Лью, додавши, що для досягнення мети, яка була визначена Декларацією тисячоліття ООН, необхідно досягнути «значного прогресу» у боротьбі з дитячою смертністю у країнах Африки південніше Сахари і у країнах південної Азії.

У 2015 році країни ООН поставили собі за мету досягнути до 2030 року зменшення дитячої смертності до не більш ніж 25 випадків на 1000 народжень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: