Майдан по-американськи: у США пройшли акції протесту проти перемоги Трампа

trumptower_nyc

Низкою міст США прокотилися акції протесту проти перемоги на виборах республіканця Дональда Трампа. Найбільше серед протестувальників студентів, школярів і іммігрантів.

Перемога представника Республіканської партії стала несподіванкою для всіх, навіть для американців. Незважаючи на велику перевагу над демократкою Клінтон, це викликало неабиякий спротив суспільства.

Отже, у Нью-Йорку п’ять тисяч протестувальників зібралися біля Trump Tower на П'ятій авеню, де й проживає майбутній 45-ий президент Сполучених Штатів, і скандували: «Не мій президент!». 60 осіб було затримано.

У центрі Чикаго біля готелю Trump International Hotel and Tower зібралися близько двох тисяч людей, які скандували: «Ні Трампу!» «Ні Ку-клукс-клану!» «Ні расизму в США!». Була задіяна поліція, яка перекрила дорогу демонстрантам у цьому районі.

Тисячі людей у Портленді продовжують протестувати проти Дональда Трампа. Вночі 10 листопада в місті сталися заворушення. Поліція отримувала повідомлення про акти вандалізму, відкритому вогні на вулицях і розбитих вікнах, повідомляє New York Times. Були затримані кілька людей.

Раніше в середу близько півтори тисячі учнів і викладачів школи Berkeley High School в Берклі в районі Сан-Франциско, відомого ліберальною політикою, зібралися на акцію протесту і пройшли маршем до кампусу Каліфорнійського університету в Берклі, передає Голос Америки.

Сотні старшокласників і студентів також взяли участь у вуличних акціях протесту в Сіетлі, Фініксі, Лос-Анджелесі, Окленді, Річмонді, Ель-Серріто та інших містах.

Близько 300 старшокласників, переважно латиноамериканського походження, покинули заняття в Лос-Анджелесі, щоб взяти участь в марші до будівлі мерії, де пройшов короткий, але бурхливий мітинг.

У Сіетлі 5 осіб були поранені під час стрілянини в центрі міста, де проходила акція протесту проти обрання Трампа.

47_tn

Довелося виправдовуватися і засновнику Facebook Марку Цукербергу, якому закидають, що потік фальшивих новин в соціальній мережі нібито став одним з факторів, який допоміг Дональду Трампу перемогти на президентський виборах у США.

_33832db8

«Думка про те, що фейкові новини на Facebook якось вплинули на результат виборів, досить божевільна», – сказав пан Цукерберг на конференції в Каліфорнії.

«Якщо ви в це вірите, то вважаю, ви не змогли засвоїти те, що прихильники Трампа намагалися донести під час виборчої кампанії», – цитує бізнесмена ВВС.

Нагадаємо, ІА Дивись.info писала про ймовірність заворушень у США. Детальні про це можна почитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: