СБУ перекрила несанкціонований канал зв’язку з тимчасово окупованим Кримом

14947922_1847503725479624_1779340155684799757_n

Співробітники Служби безпеки України перекрили несанкціонований канал зв’язку з тимчасово окупованим Кримом, який можливо контролювався спецслужбами РФ.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Правоохоронці встановили, що одне з українських підприємств телекомпослуг передало у користування російським провайдерам частину свого обладнання та мережі в анексованому Криму. Трафік з півострову надходив на технічний майданчик компанії на території України, через який забезпечувався телефонний зв’язок Криму з Росією та невизнаною Придністровською Молдавською Республікою. Фактично підприємство продовжувало надавати телекомпослуги на території півострову, що заборонено законодавством України.

За наявною у СБ України інформацією, завдяки протиправним діям службовців підприємства російські спецслужби отримали можливість для несанкціонованого втручання у роботу телекомунікаційних мереж українських операторів зв’язку.

Під час обшуків у технічних та офісних приміщеннях підприємства телекомпослуг оперативники СБ України виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим. У комерсантів також вилучено значну суму готівки.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 та ст. 361 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: