Сьогодні мерія затвердила нові правила розміщення вивісок у Львові

est

Відсьогодні затверджені у 2011 році правила розміщення вивісок у Львові втратили чинність. У п'ятницю, 11 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив нові правила.

Відсьогодні затверджені у 2011 році правила розміщення вивісок у Львові втратили чинність. У п'ятницю, 11 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив нові правила.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Площа вивіски не може перевищувати 3 м2, а у межах історичного ареалу – 1 м2.

Вивіски у зоні ЮНЕСКО мають бути виготовлені з природніх матеріалів – дерева, металу, скла, кераміки, каменю, або пластика, який імітує ці матеріали.

Усі написи на вивісках мають бути українською мовою. Єдине виключення – назви товарних знаків.

Вивіска має бути встановлена не вище першого поверху або цоколя будівлі. При цьому дозволені кілька варіантів розміщення:

· біля входу до приміщення (у тому числі у подвір'ї, на сходовій клітці, у коридорі тощо), яке займає власник вивіски;

· над вхідними дверима, над вітринами та над віконними прорізами;

· між дверними та вікнами (або над ними), які належать власнику вивіски;

· у площинах, нішах будинку, спеціально передбачених для вивісок будинку.

1409327_1447003

Вище першого поверху вивіску можуть розміщувати лише ті фірми, яким належить вся будівля. Крім того, вивіску дозволено розміщувати на огорожі та її вхідній (в'їзній) брамі, власнику належить вся будівля та вся земельна ділянка.

Якщо у будівлі розташовані кілька закладів, то їхні вивіски на фасаді мають бути виготовлені з одного матеріалу та розташовуватись на табличках однакового розміру.

Заборонено розміщувати вивіски на маркізах. Крім того, вивіски не можуть закривати все вікон або балкон, таблички з назвами вулиць та номерами будинків.
На житлових будинках та біля дорожніх знаків заборонено встановлювати вивіски у формі світлових табло, рухомих рядків тощо.

Для отримання дозволу на встановлення вивіски підприємці мають звертатися до департаменту містобування ЛМР, а в межах історичного ареалу – до управління охорони історичного середовищ. Подати відповідні документи можна через ЦНАПи.

Самовільно встановлені вивіски демонтовуватиме КП «Адміністративно-технічне управління».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: