Супрун пообіцяла не закривати лікарні

1014084959
фото: РИА Новости Украина

Лікарні, які після впровадження страхової медицини відвідуватимуть мало пацієнтів, перепрофілюють. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, презентуючи нову медичну реформу, повідомляє Укрінформ.

Лікарні, які після впровадження страхової медицини відвідуватимуть мало пацієнтів, перепрофілюють. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, презентуючи нову медичну реформу, повідомляє Укрінформ. 

«Ми не закриваємо лікарні. Лікарні, які не матимуть достатнього фінансування через страхову медицину, будуть перепрофільовані на інші установи - хоспіси, заклади паліативної допомоги, геріатричні пансіонати чи інтернати для дітей, які мають специфічні потреби, реабілітаційні центри», - сказала Супрун.

За її словами, страхова медицина впроваджуватиметься з 2018 року.

Сімейні лікарі отримуватимуть гідну зарплату завдяки контрактам із пацієнтами, а фахівці вузьких спеціальностей - через державну страховку. Що більше людей звертатимуться до них, то більше коштів їм надходитиме від держави. Те ж стосується і медичних закладів.

Супрун додала, що У процесі реформування медичної галузі фельдшерсько-акушерські пункти (ФАПи) в селах не закриватимуть, а навпаки - підсилюватимуть лікарями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: