Новообраний президент Молдови знову говорив про Крим

Обраний президент Молдавії Ігор Додон ще раз висловив свою позицію щодо анексованого Криму.

В інтерв'ю «Ехо Москви» він заявив, що Крим – де-факто російський, а де-юре – невизнаний, передає 112 Україна.

«Я відповідав на це питання. Я від своїх слів не відмовляюся. Де-факто Крим російський. Юридично – невизнаний», - заявив Додон.

При цьому він говорить, що Молдова не буде вживати ніяких рішень щодо статусу півострова з-за наявності у них проблеми з невизнаною «Придністровської Молдавської республікою».

«У нас є придністровська проблема, тому приймати якісь рішення з цього питання зараз не варто», - зазначив новообраний президент.

Як повідомлялося раніше, лідер Партії соціалістів Ігор Додон здобув перемогу на виборах президента Молдови і тут же пообіцяв першочергово поїхати до Москви.

Зазначимо, про свою перемогу на виборах Додон заявив на брифінгу опівночі, не чекаючи 100% підрахунку голосів. Його вже привітали з перемогою прем'єр-міністр Павло Філіп і голова парламенту Андріан Канду, а також митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир.

Як відомо, перед виборами Додон неодноразово заявляв, що на його думку, Крим належить Росії, і обіцяв переглянути свою позицію в разі обрання його президентом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: