Вибори: Молдова та Болгарія отримають проросійських президентів

024160_650x410

Вибори президента Молдови та Болгарії виграли проросійські кандидати.

На виборах президента Молдови здобув перемогу лідер партії соціалістів Ігор Додон, який виступає за зближення з Росією. За результатами підрахунку понад 99 відсотків бюлетенів він набирає 52,4 відсотка голосів, про йдеться на сайті Центральної виборчої комісії.

Суперниця Додона, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду отримала 47,6 відсотка голосів. Такі дані опубліковані на офіційному сайті Центральної виборчої комісії Молдови.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс», Додон оголосив про свою перемогу, не чекаючи остаточних результатів підрахунку голосів. «Я буду президентом для всіх - лівих і правих, тих, хто хоче в Євросоюз, і тих, хто хоче поруч з Росією», - пообіцяв Додон.

Натомість на президентських виборах у Болгарії результати опрацювання 99,33% бюлетенів свідчать про те, що проросійський кандидат Румен Радев переміг, передає УНІАН.

Про це повідомило БНТ, посилаючись на дані ЦВК.

За Радева проголосували 59,35% виборців, або більш як 2 млн болгар. Його головна конкурентка, кандидат від правоцентристської партії Цецка Цачева набрала 36,17% (близько 1,2 млн голосів).

Ще понад 150 тис. осіб проголосували проти всіх.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що серйозних порушень під час голосування не було. Раніше екзит-поли повідомляли, що у другому турі виборів президента Болгарії лідирує проросійський кандидат від Соціалістичної партії Румен Радев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: