Як Львівщина бореться з негодою: усе найважливіше (інфографіка)

img_3157

У суботу ввечері різко погіршилася погода. За добу випала місячна норма опадів. Обриви електромереж, затори, замети стали наслідком негоди. Всі служби працювали у посиленому режимі.

Отже, в період з 8 години ранку 12 листопада до 20.00 години 13 листопада у Львові випало 100 відсотків місячної норми опадів, у Бродах – 77, Дрогобичі – 69, Стрию – 65.

opady

Комунальні служби

На вулиці Львова та дороги області вийшла снігоочисна техніка. Згідно із даними Львівської міської ради, по місту працювало 47 одиниць техніки та опрацьовано 3194 кілометри доріг.

Якщо з проїжджими частинами комунальники у Львові якось справлялися, то для чистки тротуарів засобів не вистачало. Через таку ситуацію у Львівській міській раді відбулась оперативна нарада комунальних служб міста. Відтак, керівники районних адміністрацій звернулися до власників магазинів та торгових центрів допомогти з  прибиранням цих територій.

Був утруднений рух транспорту і на дорогах Львівщини. У період з 16.00 години 12 листопада до 8.00 години 13 листопада на території області випало від 15 до 30 мм опадів, що призвело до утворення снігового покрову.

За оперативними даними, протягом 12-14 листопада дорожниками використано 3706 т піскошуміші. Для ліквідації наслідків негоди на автомобільних дорогах загального користування  працювало 253 одиниць спец техніки.

Комунальники використали на 50% більше піскосоляної суміші, ніж передбачає норма цього періоду.

2

Обмежений рух транспорту

Відучора був обмежений заїзд до Львова великогабаритного транспорту.

«Заїзд великогабаритних машин в місто обмежений. Є також визначені спеціальні місця для тимчасового відстою транспорту. Вночі кількість ДТП по області та по місту була незначною», – розповів керівник Патрульної поліції Львова Антон Пузиревський.

Всього за добу у Львові та області сталося 167 ДТП.

2414

Для забезпечення проїзду автодорогами Львівської області та уникнення заторів було прийняло рішення керівництвом ЛОДА, починаючи з 10.00 години неділі, скеровувати великогабаритний транспорт у визначені місця тимчасового відстою.

Загалом, на місця відстою за 13 листопада було відправлено 1200 фур. Крім того, був оприлюднений перелік місць відстою автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування Львівської області в зимовий період. Усього – 51 майданчик.

Знеструмлення

Від початку погіршення погодних умов було загалом знеструмлено 249 населених пунктів. Станом на ранок, 14 листопада, таких населених пунктів залишилося – 53 і частково знеструмлено – 21. Наслідки стихії ліквідовують 33 бригади ПАТ «Львівобленерго» у складі 146 працівників, задіяли 38 одиниць техніки.

Станом на сьогоднішній ранок повністю або часково було знеструмлено 109 населених пунктів Львівщини.

1

Громадський транспорт

Виникли проблеми із громадським транспортом. Не всі автобуси вийшли на маршрути. За даними заступника голови ЛОДА Ірини Гримак, станом на неділю, 13 листопада, всі транспортні засоби, які повинні здійснювати рейсові перевезення зі всіх куточків області виїхали, лише декілька рейсів Бродівського району не доїхали до кінцевої зупинки. Сьогодні,14 листопада, з 1401 транспортного засобу, який повинен працювати, лише 50 не виїхало у рейс станом на 10:00 год.  Водночас, як розповів кореспонденту Дивись.info в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку облдержадміністрації Роман Кокотайло лише 20 автобусів в області не вийшло маршрути.  «Цифра «50» могла бути озвучена наступним чином – зранку не було доїзду до останнього села на маршруті. Проблемними були 4 райони – Бродівський, Золочівський Перемишлянський і Сколівський. Були проблемні питання доїзду до кінцевих точок. Тобто наприклад, маршрут Львів-Броди, мав з Бродів їхати в якесь село– крайній населений пункт району. Він можливо не міг заїхати в сам центр села – доїжджав до початку і люди змушені були трохи перейтися», – завив Роман Кокотайло.

Водночас у Львові сьогодні зранку на маршрути не вийшла понад половина громадського транспорту.

Кількість автобусів, які мали бути, згідно з паспортом: 646.

Кількість автобусів, які їздили, згідно з даними GPS: 319.

Не виїхали на маршрут: 327.

Середній показник виконання рейсів по всіх АТП: 50,12%.

15036425_986452384832239_1165261756415050262_n

Погодна на 15 листопада

Як повідомляє сайт Sinoptik, у Львові вдень ненадовго небо стане ясним, але вже ближче до вечора його знову окупують ранкові хмари. Без опадів.

sinoptik

За даними міністерства інфраструктури, неприятливі погодні умови у західних регіонах триватимуть до 17 листопада.

Для безпритульних у Львові працює Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян за адресою вул. Кирилівська, 3А. Тут люди, які не мають домівки, зможуть переночувати, помитися, отримати першу медичну допомогу та інші послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: