Фірми братів Дубневичів виграли майже третину усіх будівельних тендерів

dubnevychi_jaroslav_bogdan_865

Фірми, напряму пов’язані з народними депутатами Ярославом та Богданом Дубневичами, отримали замовлень на будівництво у своїх виборчих округах на понад 600 млн грн., що становить майже третину від загальної суми будівельних тендерів на Львівщині.

Ще 385 млн грн отримає підконтрольна їм фірма за ремонти місцевих доріг, що також в їх округах. Про це пишуть Наші гроші.

За неповні два роки (з початку 2015 до листопада 2016 року) у Львівській області провели 137 конкурсів на реконструкцію та ремонт об’єктів соціальної сфери – лікарень, шкіл, садочків, народних домів, спортивних комплексів для дітей на загальну суму 1,71 млрд грн. З цих коштів 627,3 млн грн розділили між собою лише три підприємства, напряму пов’язані з народними депутатами Дубневичами.

Аналізуючи дані «Вісника державних закупівель» та системи Prozorro щодо будівництва інфраструктурних об’єктів за бюджетні кошти, виявилось, що загалом за цей період переможцями конкурсів від бюджетників ставали 57 підприємств різної форми власності. Але значну частку замовлень – 39 перемог у 137 тендерах отримали три підприємства – «Технобуд», «ТІР» та «Енергія-Монтажсервіс».

tend

Саме вони отримали підрядів на 627,3 млн грн із 1,71 млрд грн, що складає понад 36% від загальної суми бюджетних грошей, передбачених на ремонти та будівництво інфраструктурних об’єктів на Львівщині.

Фактично вони є основними підрядниками для бюджетників Львівської області – якщо більшість будівельних фірм отримує в рік одне-три замовлення з бюджету, то, наприклад ТОВ «БРП «Технобуд» лише у 2015 році отримало 13 підрядів на реконструкцію та будівництво об’єктів соціальної сфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: