Напередодні виборів в Давидівській ОТГ розгорівся скандал

150903135332_elections_ukraine_640x360_unian_nocredit

Громадські активісти та представники низки політичних партій закликають громадські організації взяти під особливий контроль процес виборів у Давидівській об'єднаній громаді, які відбудуться 18 грудня.

Громадські активісти та представники низки політичних партій закликають громадські організації взяти під особливий контроль процес виборів у Давидівській об'єднаній громаді, які відбудуться 18 грудня, пише ІА Дивись.info.

«Є спроби певними маніпуляціями вплинути на результат поточних виборів. Відбувається непропорційна і не відповідаюча вимогам закону річ, коли для того, щоб бути вибраним депутатом в Давидові треба, щоб за тебе проголосувало 500 людей, а в Пасіках-Зубрицьких - 280 людей. Тобто і виборці і кандидати ставляться в нерівні умови. Партія «Громадянська позиція» подала позов до суду щодо скасування постанови Давидівської виборчої комісії щодо розподілу округів. Натомість в порушення чинного законодавства вчора були знову ж таки прийняті зміни в цю постанову. Округи мали бути сформовані до 9 листопада і фактично з вчорашнього дня мало починатися висування кандидатів в ці округи, а тільки вчора ввечері вони були змінені. Ми бачимо грубе порушення законодавства» - заявив юрист Ярослав Мандрук.

Активісти та політики закликають рух «Чесно», «Опору», та Комітет виборців України моніторити процес виборів в Давидівській громаді.

«Є незрозумілі кроки по зміні меж округів. Має бути аргументація – чому змінюють, і для кого. Це неправильно, і це порушення законодавства», - додав голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: