Ще один спалах АЧС. Тепер на Хмельниччині

У Старокостянтинівському районі на Хмельниччині було зареєстровано загибель свиней, встановлено діагноз «африканська чума свиней».

У Старокостянтинівському районі на Хмельниччині було зареєстровано загибель свиней, встановлено діагноз «африканська чума свиней», передає УНН з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

«Відповідно до оперативної інформації ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 13.11.2016, у ТОВ «Подільський бекон», яке розташоване в селі Воронківці Старокостянтинівського району Хмельницької області було зареєстровано загибель свиней.

За попередньою інформацією, у ТОВ «Подільський бекон» утримується близько 7700 голів свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ) 14.11.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження №007427 п.м./16 від 14.11.2016)», – йдеться у повідомленні.

Також у Держспоживслужбі зазначили, що з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старокостянтинівській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

«В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС», – додали у прес-службі.

Нагадаємо, що востаннє спалах АЧС фіксувався наприкінці жовтня на Одещині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: