Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати

f510b52-maguta

Генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати України Роману Магуті.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Генеральний прокурор Юрій луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати України за ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Підозра стосується незаконної приватизації квартири», – йдеться у повідомленні відомства.

Роман Магута – виходець з Донеччини, очолив Рахункову палату 12 квітня 2012 року. Кримінальне провадження №42016000000001701 проти чиновника було відкрите 23.06.2016 року. Розслідуванням займається Національне антикорупційне бюро.

Встановлено, що у грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн. Ця квартира була включена до службових приміщень і надана співробітнику Рахункової палати. Згодом її виключили із числа службових і голова Рахункової палати Роман Магута її приватизував, пишуть Наші гроші.

Це квартира у Києві, по вул. Полтавській,10, площею 114 кв.м. В судовій ухвалі сказано, що Магута потім подарував цю квартиру іншій особі. Однак, згідно з реєстром майнових прав, квартира досі значиться як власність Романа Магути та його дочки Наталі. Свідоцтво про право власності видане у червні 2014 р. ДП «Укржитлосервіс» Державного управління справами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: