ООН ухвалила резолюція щодо Криму: Росію вперше названо державою-окупантом

oon-1

Напередодні Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до міжнародного воєнного конфлікту

У ніч проти середи, 16 листопада Генасамблея ООН схвалила  резолюцію про права людини в Криму. У ній Росію названо державою-окупантом. Про це повідомляє місія України в ООН на сторінці у Twitter.

Як стало відомо, відповідне рішення під час голосування підтримали 73 країни.

«ГА ООН схвалила резолюцію про права людини в Криму. 73 за, 23 проти. Росія називається державою-окупантом, не визнається анексія», – йдеться в повідомленні.

Як наголошується, це вперше, коли «в документах ООН Росія називається державою-окупантом, а АР Крим i м.Севастополь тимчасово окупованою територією».

«Резолюція підтверджує територіальну цілісність України, невизнання анексії Криму, закликає Росію надати безперешкодний доступ для моніторингу», – додають у Місії.

Як стало відомо, в резолюції є звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації в окупованому Криму.

Крім того, резолюція засуджує встановлення Росією в Криму її правової системи, що «негативно впливає на ситуацію з правами людини на півострові».

Подивитися, які саме країни підтримали Україну можна нижче:

«Постійний правозахисний моніторинг ООН – перший крок до деокупації українського #Криму. Відтепер формулювання "тимчасова окупація української АРК і м.Севастополь" – офіційно в усіх документах ООН до деокупації Криму», – прокоментував Павло Клімкін цю подію в Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: