Збірна України обіграла команду Сербії у Харкові

80
????????????????????????????????????

Національна збірна команда України обіграла команду Сербії у товариському матчі на стадіоні «Металіст» у Харкові з рахунком 2:0.

Національна збірна команда України обіграла команду Сербії у товариському матчі на стадіоні «Металіст» у Харкові з рахунком 2:0, повідомляє прес-служба ФФУ.

Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції анонсував появу у старті виконавців, які не мали достатньо ігрового часу під час кваліфікаційного матчу ЧС-2018 із командою Фінляндії. Так і сталося: тренер вирішив подивитися, як «синьо-жовті» виглядатимуть без сталого складу із беззаперечними лідерами на флангах – Ярмоленка та Коноплянки. З тих, хто вийшов у старті поєдинку з фінами, залишився лише Бутко, який відпрацював 90 хвилин надскладного футбольного протистояння в Одесі і, схоже, встиг відновитися на гру з представниками Балкан.

Експериментальність складу Шевченка одразу впала в очі вболівальникам, які зібралися на харківському стадіоні цього прохолодного вечора. Господарі поля не демонстрували тієї впевненої гри у центрі поля, за рахунок чого стартові хвилини залишилися за сербами. Як результат, дві нагоди у дебюті зустрічі мав Павловіч, який скористався неузгодженістю захисників, але в обох випадках футбольне щастя було на стороні нашої команди, та й Бойко продемонстрував впевненість у рамці воріт.

Після десятої хвилини українці заспокоїлися і взяли м’яч під свій контроль. Проте традиційних загострень, які усі вже звикли бачити від пари Коваленко-Зінченко у центрі та Коноплянка-Ярмоленко на флангах, не було. Відчувалося, що все-таки в ігрових умовах проти сильного суперника існує дефіцит ігрових зв’язків.

Хоча на 22-й хвилині українці побудували непогану позиційну атаку правим флангом: Бутко та Циганков вивели на ударну позицію у штрафному майданчику Шахова, але м’яч після удару останнього опинився у руках воротаря.

Саме із активними діями Циганкова, якому сьогодні виповнилося 19 років, були пов’язані конструктивні дії команди Андрія Шевченка попереду. Футболіст «Динамо» не за роками упевнено почував себе під час організації атак, і Бутко, Шахов та Сидорчук намагалися максимально допомагати хлопцю та завантажувати його м’ячами.

Але, незважаючи на високий ККД Циганкова на правому фланзі, гол у ворота збірної Сербії прийшов з флангу протилежного. Федецький розбігся зліва, віддав прострільну передачу у район воротарського майданчика на Зозулю, Роман не зумів завдати удару по воротах, а ось Шахов добіг першим до м’яча за захисників і відправив «сферу» у ціль.

Другий тайм ознаменувався великою кількістю кадрових змін від обох тренерів, внаслідок чого цілісність командних дій була порушена. В першу чергу, це стосувалося саме господарів поля, яким протягом більшості часу довелося грати під натиском сербських атак, під час яких солював технічний Марковіч. Але усі огріхи наших оборонців досить впевнено підчищав Бойко, який майже не помилявся на останньому рубежі протягом цього спарингу.

І все-таки збірна України зуміла побороти комплекс втоми після 60-ї хвилини гри. В першу чергу, цьому допомогли якісні заміни наставника збірної України, який випустив на поле Зінченка, Ярмоленка та Беседіна. Саме двоє останніх сконструювали друге взяття воріт сербської команди вже наприкінці зустрічі. Юний дебютант збірної України отримав м’яч під час контратаки, віддав передачу у штрафний на Ярмоленка, а той впав у боротьбі з Івановічем. Арбітр не вагався і вказав на 11-метрову позначку, а Андрій розвів м’яч та воротаря по різних кутах.

Фінальний свисток арбітра харківські вболівальники зустріли овацією, адже вони не просто дочекалися повернення національної команди до свого міста, а й побачили упевнену перемогу своїх улюбленців над сильною європейською збірною – 2:0.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: