Сайт Львівської ОДА став доступним для людей з вадами зору

comp

Відсьогодні, 17 листопада, особи з вадами зору зможуть вільно ознайомлюватись з усією інформацією, яка розміщена на офіційному веб-порталі Львівської обласної державної адміністрації.

Спеціально розроблений модуль дає змогу незрячим людям у зручній для них формі отримувати інформацію із сайту. Зокрема, ресурс «loda.gov.ua» адаптували для правильної роботи програм - синтезаторів мови, з’явились й додаткові можливості змінювати шрифти та кольори тла, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Про це повідомила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Марія Вагіла.

За її словами, додатковий модуль для незрячих виготовив розробник сайту ПП «Бренд-А», за консультаційної підтримки Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка».

«Кошти на оновлення сайту обласної державної адміністрації передбачені в обласній програмі "Електронна Львівщина" на 2015 – 2017 роки», - додала Марія Вагіла.

Для того, щоб увійти у спеціальний режим роботи інтернет-ресурсу loda.gov.ua, слід натиснути на відповідну іконку у шапці сайту, або застосувати комбінацію клавіш «ctrl+q». Для переходу у звичний режим слід повторити те ж саме.

_nezryachi

Нагадаємо, що відповідно до змін внесених до Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АРК, місцеві держадміністрації до 1 січня 2017 року мають забезпечити доступ до своїх офіційних сайтів людям з порушеннями зорового і слухового сприйняття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: