Студенти ЛНУ просять впорядкувати площу перед університетом

porushennya_u_lnu_franka_1

Студенти Львівського національного університету написали відкритого листа до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою впорядкувати площу перед головним корпусом університету.

Студенти Львівського національного університету написали відкритого листа до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою впорядкувати площу перед головним корпусом університету, передає Studway.

Мера просять зробити на цій території великий сучасний громадський простір, де буде зелена зона, впорядкований рух громадського транспорту та автомобілів, належно облаштована паркувальна частина та укріплений фундамент. Як активні представники студентського уряду, молоді люди хочуть долучитися до розробки проекту змін площі перед університетом.

«Відвідавши кілька європейських міст, ми побачили нову інфраструктуру площ біля університетів, що поєднують у собі зону для студентів, а також публічний громадський простір. У багатьох країнах Європи біля університетів знаходяться паркінги, де студенти та викладачі можуть залишати свої автомобілі», – зауважив один з ініціаторів Ігор Мурин.

За результатами обговорення, крім відкритого звернення студенти домовилися підготувати конкретні пропозиції яким саме вона бачать розвиток площі – рух громадського транспорту, паркування, облаштування лавочок, функціонування парку навпроти. Вони вимагатимуть від мерії публічно представити свої пропозиції в університеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: