У Львові журналістам не дають працювати

Суддя Галицького районного суду Львова Катерина Котельова не допустила журналістів на розгляд справи.

11 листопада розглядалось питання про запобіжний захід завідуючому пологовим відділенням комунальної 3-ї міської лікарні Львова Олегу Данкову. Його підозрюють у смерті новонародженого немовляти понад два роки тому.

Як повідомила журналістка ZIK Наталія Шутка, суддя мотивувала видалення журналістів з розгляду питання тим, що будуть розголошені особисті дані лікаря. Проте журналісти були допущені на зачитування ухвали суду, де були названі його особисті дані. Пише «Детектор Медіа».

«Ч. 7 ст. 27 КПК України передбачає, що у випадку, коли судовий розгляд відбувався у закритому судовому засіданні, судове рішення проголошується прилюдно з пропуском інформації, для дослідження якої проводилося закрите судове засідання та яка на момент проголошення судового рішення підлягає подальшому захисту від розголошення. Що ставить під сумнів адекватність та професійність прийняття рішення щодо проведення у закритому режимі обрання запобіжного заходу, з мотивацією нерозголошення особистих даних, що могло б створити небезпеку учаснику процесу, а потім таки озвучення цих даних при оголошенні суддівської ухвали», - прокоментував медіаюрист Інституту масової інформації Максим Ратушний.

Додамо, що раніше редакція «Дивись.Інфо» отримала відмову на запит надати публічну інформацію щодо претендентів на посаду гендиректора міжнародного аеропорту «Бориспіль». Аргументували відмову захистом їхніх персональних даних.

Редакція відправили повторний запит у Міністерство економічного розвитку з оскарженням їх відповіді. Наразі чекаємо реакцію від Міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: