У Львові тільки наступного року може з’явитися вулиця папи Івана Павла ІІ

Вулиця папи Івана Павла ІІ з’явиться у Львові, якщо таке рішення прийме громада і церква.

Про це йдеться в офіційній відповіді з Львівської міської ради на запит УКРОПу.

Крім того, таке рішення може бути прийняте не раніше квітня 2017 року.

Така офіційна відповідь аж через 3 місяці надійшла від Управління культури Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на пропозицію «Українського об’єднання патріотів -УКРОП», громадських організації «ВАРТА-700» та «Економічний бойкотний рух». Йшлося про те, щоб назвати задля українсько-польського порозуміння одну з вулиць Львова іменем Папи Римського. Зокрема, ініціатори звернення наголошували, що Святий Іван Павло II був поляком, народженим українською матір’ю і багато зробив для того, аби складні моменти історії не стали причинами неприязні між поляками та українцями сьогодні.

У відповіді на депутатське звернення Ігоря Телішевського чиновники нагадали, що території біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Сихівському районі уже присвоєно назву «Майдан Папи Івана Павла II», а згодом там же ж затверджено межі земельної ділянки однойменного парку. Також у офіційному документі повідомили, що, згідно з чинним законодавством, не допускається присвоєння імені однієї і тієї самої фізичної особи у межах одного міста.

Проте, «питання про повторне найменування однієї з топонімічних одиниць міста на честь Папи Римського Івана Павла II потребує додаткового опрацювання та обговорення, зокрема на засіданні Ради єпископів у Львові, чиї рекомендації будуть враховані комісією з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові. Наступне засідання комісії планується орієнтовано у квітні 2017 року, оскільки рішення щодо перейменування топонімічних назв приймаються напередодні Дня міста Львова».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: