З Днем Гідності та Свободи: в Україні відзначають річниці двох революцій

75986

Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Твіттері привітав українців з Днем Гідності та Свободи.

«Дякую, дорогі українці, що нашу європейську державу ми будуємо разом! Вітаю всіх вас з Днем Гідності та Свободи!» – йдеться в повідомленні.

Натомість колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Фейсбуку написав: «21.11.2013. Ми ще не знали, які пережиття і випробування попереду. Але ми відчували і вірили - якщо будемо разом, то нам усе вдасться.

Я бережу цю віру. Найбільше моє бажання – щоб ми, українці, перемогли агресора, зло і несправедливість. І щоб ми були разом.

Ми все зможемо зробити. Все, про що мріяли і мріємо у цей день, у цей час, у цю велику добу.

З Днем Гідності та Свободи, Україно!»

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005–2011 роках, поки не було скасоване указом колишнього президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

З 6.30 ранку в зв'язку заходами на честь Дня Гідності і сСвободи в Києві перекриті вулиці в центрі міста. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Так, були перекриті частина вул. Хрещатик: від вул. Б. Хмельницького до пл. Європейської;вул. Інститутська: від вул. Садової до Майдану Незалежності;вул. Архітектора Городецького;вул. Б. Грінченка.

«Поліція звертається до всіх учасників масових заходів з проханням поставитися з розумінням до роботи правоохоронців, не створювати конфліктних ситуацій, а також заздалегідь планувати свій маршрут з урахуванням перекритих ділянок вулиць», –йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: