«Залізний трон» з АТО продали за 150 тисяч гривень

1912138

У Запоріжжі активісти з осколків снарядів, що розірвалися, і мін, пробитих кулями каністр, солдатських фляг і іншого пошкодженого у боях в зоні АТО солдатського спорядження створили копію залізного трону з «Гри престолів» і сьогодні продали на аукціоні за 150 тисяч грн.

Про це повідомляє Укрінформ.

Кошти від продажу будуть спрямовані на придбання спорядження для бійців, що знаходяться на передовій.

Як розповів співорганізатор аукціону - відомий запорізький активіст Тарас Білка, матеріали для створення залізного трону збиралися активістами впродовж двох місяців безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

«Збирали, в основному, осколки мін, що розірвалися, і снарядів, якими обстрілювалися позиції наших бійців, пробиті осколками каністри для бензину, пробиті солдатські фляги. У троні є також декілька фрагментів реактивних снарядів, зібраних нами після обстрілу наших позицій з «Градів», - розповів Білка.

За його словами, після того, як залізний трон був виставлений на аукціон, його організаторам надійшло більше 30 пропозицій. Велика частина - з-за кордону: від представників української діаспори в Чехії і Польщі. Проте трон, що вже став завдяки експонуванню на площі перед будівлею Запорізької ОДА, місцевою пам'яткою, залишиться в Україні.

«Ми сподівалися, що наш трон не покине Україну. Переживали, коли масово почали надходити пропозиції з-за кордону, оскільки для нас цей трон став деяким символом того, що відбувається в країні, пам'ятником того, що відбувається в АТО. Тому сьогодні ми раді повідомити, що наш залізний трон залишиться в Україні - його придбав за 150 тис. грн запорізький бізнесмен», - розповів Білка.

Розголошувати своє ім'я, за словами організаторів аукціону, бізнесмен не побажав.

А засоби перерахує не організаторам аукціону, а направить безпосередньо на придбання тепловізора і машини для бійців, що знаходяться на передовій.

«Сьогодні, ми вважаємо, для волонтерів і активістів не дуже добре працювати з готівкою. Тому ми домовилися з переможцем аукціону про те, що він не нам перерахує гроші, а забезпечить придбання на еквівалентну суму тепловізора і машини», - пояснив Білка.

Сьогодні, за його словами, трон з осколків снарядів і мін повинен був покинути площу перед Запорізькою ОДА і відправитися покупцеві, але на прохання ветеранів АТО, прийнято рішення на день продовжити його експонування в центрі Запоріжжя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: