У Львові відкрилась перша виставка творів іконописної майстерні «Алімпій» (фото)

img_3802

Серед творчих іконописних об`​єднань та спілок в Україні розвивається об`єднання «Алімпій» - мистецька група, яка займається іконописом та фресками у храмах.

Серед творчих іконописних об`єднань та спілок в Україні розвивається об`єднання «Алімпій» - мистецька група, яка займається іконописом та фресками у храмах.

Засновники об`єднання Андрій Комарницький та Юрій Вербовський - випускники, а нині працівники Львівської Національної Академії мистецтв, де займаються науковою діяльністю і викладають. Розвивають давньоукраїнську сакральну традицію.

Зважаючи на те, що іконописне малярство має свої вимоги та канони, які виробились та узгоджувались віками, Андрій Комарницький та Юрій Вербовський мають своє бачення, трактування форм, позначені індивідуальним стилем. У цих творчих особистостях добре поєднались високий професіоналізм, глибока віра та патріотизм. Їхні праці служитимуть високим цілям, як змістом, так і формою.img_3780 img_3783

Виставка триває за адресою вул. Винниченка, 20а, духовно-культурний центр «Архистратиг» (у подвір’ї церкви св. Михаїла).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: