Вчителька намагалася продати 13-річну ученицю за 10 тисяч доларів… на органи

1276479

52-річна викладачка української мови та літератури у спецінтернаті для важких дітей на Харківщині намагалася продати свою 13-річну ученицю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Це нелюдь... її зловили, але вона спокійна, вона з моєї рідної Харківщини і навіть не дуже збентежена, а що мовляв такого особливого… Вона намагалася продати свою ученицю за 10 тисяч доларів. Підбирала покупця, торгувалася. Пропонувала привести дівчинку в вказане місце і посадити в машину до покупця», – написав Аваков.

Він зазначив, що коли покупець поцікавився здоров'ям дитини, натякаючи, що мова йде про вилучення органів – за 1000 гривень принесла фотографії дівчинки і медичну карту...

«Сьогодні співробітники поліції Харківської області завершили 4-місячну операцію по запобіганню злочину», – додав міністр.

Сьогодні жінці інкримінують частина 2 ст. 149 КК України – продаж, інша оплатна передача людини з метою сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, втягнення у злочинну діяльність, залучення в боргову кабалу, усиновлення (удочеріння) в комерційних цілях, використання в збройних конфліктах, експлуатації її праці, вчинені щодо неповнолітнього.

«Галина Іванівна майже рік розробляла свій «бізнес-план» з продажу 13-річної землячки. Вона визначили дівчинку з неблагополучної сім'ї в свій інтернат, підшукувала покупця, передавала документи. Взяли «продавщицю» на гарячому – коли вона вивела дитину за територію інтернату, привела дівчинку до «покупцям» і взяла гроші.

Поліцейські отримали інформацію про намір педагога 4 місяці тому, відразу відкрили провадження і почали оперативний контроль і негласну охорону дитини.

Зараз затримана допитується слідчими і чекає суду щодо визначення запобіжного заходу», – написав Арсен Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: