Ветеринари зафіксували черговий випадок АЧС в ще одній області

Фахівці ветеринарної медицини зареєстрували черговий випадок небезпечного вірусного захворювання тварин – африканської чуми свиней (АЧС) у Рівненській області.

Про це інформує Уніан.

Спалах АЧС зафіксовано в селі Черниці Корецького району області.
На даний момент відомо про загибель у одному з приватних господарств чотирьох тварин від африканської чуми. З 22 листопада в селі оголошено карантин.
Підтвердження факту загибелі саме з причини цього захворювання в управлінні отримали із Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (Київ) вчора, 21 листопада.

Зараз визначаються заходи з локалізації захворювання.
Вчора ветеринари зафіксували черговий випадок АЧС у Черкаській області. За даними з відкритих джерел, загалом з початку року в Україні зареєстровано близько 80 спалахів АЧС.
Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не становить. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів`я хворих свиней гине. Вірус знищується винятково шляхом нагрівання до високих температур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: