Відтепер отримати безоплатну правову допомогу можна у ЦНАПі на вулиці Виговського

vtorynnaprdp2-347e3b495839009f6c2883cfff7fc678

1 жовтня набрав чинності Меморандум про взаємодію та співпрацю між Львівською міською радою та Регіональним центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Метою Меморандуму є довготривала співпраця та взаємодія між Регіональним центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та Львівською міською радою, спрямована на втілення соціальної програми Уряду України, що гарантує ефективний захист прав громадян та забезпечення їх рівного доступу до правосуддя, повідомляє прес-служба ЛМР.

З 1 жовтня працівники Львівських місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги працюють у територіальному підрозділі Центру надання адміністративних послуг Львова на вулиці І. Виговського, 32. Мешканців міста очікують тут із понеділка до четверга з 9.00 до 18.00 год, у п’ятницю – з 9.00 до 17.00 год, обідня перерва – з 13.00 до 14.00 год.

«Дуже часто наші відвідувачі потребують якісної правової підтримки у складних життєвих обставинах. Тому, спільно з Регіональним центром, ми вирішили об’єднати зусилля в інтересах львів’ян та зробити такі послуги більш доступними. Якщо проект матиме успіх – продовжимо співпрацю і в інших районах міста», - зазначає начальник адміністративно-господарського управління ЛМР Валентина Бартошик.

Нагадаємо, із 1липня 2015 року на території міста Львова відкрили два місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вони надають допомогу таким категоріям осіб:

  • малозабезпечені особи (середньомісячний сукупний дохід сім’ї нижчий за прожитковий мінімум);
  • інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
  • діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвою насильства в сім’ї (через опікунів/піклувальників, батьків);
  • особи, які претендують на статус біженця (до моменту прийняття рішення про надання такого статусу);
  • ветерани війни (учасники бойових дій, учасники АТО, інваліди та учасники війни), члени сімей загиблих у воєнних діях, конфліктах та антитерористичних операціях (у разі порушення їхнього права на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та за наявності у них посвідчення ветерана війни або члена сім’ї загиблого);
  • особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною або є жертвами нацистських переслідувань (лише щодо питань, пов’язаних із відповідним соціальним захистом);
  • особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності, визнання недієздатною особою, поновлення цивільної дієздатності фізичної особи (під час розгляду цієї справи у суді);
  • особи, щодо яких суд розглядає справи про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку (під час розгляду цієї справи у суді);
  • реабілітовані особи (щодо питань, пов’язаних із реабілітацією).

«Слід зазначити, що звернутись до місцевого центру за правовою допомогою може будь-який мешканець Львівщини, і він отримає кваліфіковану допомогу фахівців у вигляді надання консультації, правової інформації, а також підготовки фахового звернення до суб’єкта, від якого залежить вирішення питання», - зазначає Ігор Микитин, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Центри, які надають фахову правову допомогу мешканцям Львова як з первинної, так і з вторинної правової допомоги, працюють за адресами:

Перший Львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Директор: Калюжна Барбара Володимирівна

Юрисдикція місцевого Центру: Перемишлянський район, Пустомитівський район, Яворівський район, Галицький,Личаківський, Сихівський райони міста Львова.

Адреса: м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71.
Контактний телефон: 237-08-09.
Електронна адреса: [email protected].

Другий Львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Директор: Данько Олег Володимирович.

Юрисдикція місцевого Центру: Городоцький район, Жовківський район, Залізничний, Шевченківський, Франківський райони міста Львова.

Адреса: м. Львів, вул. Винниченка, 30.

Контактний телефон: 097-711-79-91.

Електронна адреса: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: