Кабмін хоче звільнити керівника Держрезерву

У Кабінеті Міністрів України прийнято рішення про звільнення з посади голови Державного агентства резерву (Держрезерву) Вадима Мосійчука.

У Кабінеті Міністрів України прийнято рішення про звільнення з посади голови Державного агентства резерву (Держрезерву) Вадима Мосійчука, передає УНН.

За словами Мосійчука, про наміри КМУ щодо звільнення йому стало відомо до засідання уряду від одного із заступників міністра.

«Уряд, нібито, прийняв рішення і вже відкривають конкурс на мою посаду», – сказав він і додав, що вважає це правовим нігілізмом.

За словами Вадима Мосійчука, він чекає на запрошення КМУ прозвітувати про свою роботу.

«Розраховую, що КМУ розгляне це питання, і запросить мене відзвітувати про ті кроки, які зробив на посаді», – додав він.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та Генпрокуратура провели низку обшуків у приміщенях Держрезеру, а також в офісах низки компаній, зокрема ПП «ОККО Бизнес Контракт».

За даними нардепа Сергія Капліна, обшуки пройшли в офісах компаній ПАТ «Концерн Галнафтогаз» в Києві та Львові та на офісі-заправці ПП «ОККО Бизнес Контракт».

Слідчі дії тривали у провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.15, ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Правоохоронці з цього приводу повідомили наступне: «Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, проведено завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, що не відповідає вимогам Державним стандартам України, а саме термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: