На Грибовицькому сміттєзвалищі укріплять дамбу

dsc_0485_0

Комісія інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики підтримала звернення з проханням погодити укладення ЛКП «Збиранка» договору на розробку робочої документації на будівництво системи перехвату фільтрату в долині річки Малехівки.

Комісія інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики підтримала звернення з проханням погодити укладення ЛКП «Збиранка» договору на розробку робочої документації на будівництво системи перехвату фільтрату в долині річки Малехівки

Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак, на сміттєзвалищі через опади прибуває інфільтрат, тому дамба в деяких місцях потребує посилення, передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

Член комісії Мирослав Данилків, своєю чергою, зауважив, що після трагедії на побудову дамби уже було виділено 14 мільйонів гривень. Передбачалось завезення на дамбу глини і гравію, проте завозились і інші матеріали. На думку депутата, ЛКП «Збиранка» та департамент житлового господарства повинні надати комісії звіт про використання коштів, які надала міська рада на ліквідацію аварії.

Цю думку підтримує і голова комісії Остап Доскіч. «Усі депутати, у тому числі й від нашої комісії , розуміють важливість вирішення проблем на Грибовицькому сміттєзвалищі. Однак виділення коштів для реалізації запропонованих проектів повинно мати чіткий контроль громади. Саме тому, попри погодження виділення коштів, ми закликаємо керівництво ЛКП «Збиранка» подати звіт щодо їх освоєння».

Зі слів Сергія Бабака, йдеться лише про перерозподіл уже виділених коштів зі статутного капіталу підприємства.

«Тоді проектанти не могли врахувати всі нюанси і навантаження, яке буде через кілька місяців. В деяких точках ми б хотіли зробити посилення, щоб унеможливити потрапляння інфільтрату в річку Малехівку. Пропонується вирити канаву глибиною 3 метри, в якій буде встановлено гідроізоляцію та систему дренажних труб».

Також ЛНУ ім. Франка спільно із «Львівською політехнікою» проведуть експеримент щодо очистки інфільтрату. Спочатку буде запропоновано, яким чином його очищати, за допомогою кисню чи реагентами.

«Після досліджень свої висновки має сказати «Гірхімпром». Згодом буде зроблена маленька експериментальна установка на невеликі обсяги інфільтрату, а коли це буде підтверджено – замовимо потужну установку», - повідомив Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: