Студентка винайшла еко-шолом для велосипедистів (Відео)

_92468752_dyson1

Студентка-дизайнерка Айсіс Шиффер виграла цьогорічний міжнародний конкурс студентів-науковців Джона Дайсона. Дівчина створила шолом із паперу, який можна використовувати як вторинну сировину.

Винахід призначений для людей, які беруть велосипеди на прокат і не мають можливість постійно носити з собою звичний громіздкий шолом. Дівчина неймовірно щаслива отримати відзнаку, але переконана: винахід буде дуже важко продати, передає Studway.

Ідея створення паперового шолома, який можна скласти, як блокнот, з’явилася в Айсіс під час подорожей. «Коли я приїжджала у нові міста, то користувалася службами прокату велосипедів, але не могла возити із собою шолом чи щоразу купувати його за 30 доларів», – розповіла дизайнерка.

Дівчина вирішила створити зручний для транспортування та дешевий замінник неодмінного атрибута велосипедиста. Її шолом має спеціальне кріплення, здатне захищати від удару, а коштує він менше 5 доларів. Шолом покритий матеріалом, який робить його водонепроникним до 4 годин.

Винахід пройшов тестування в Імперіал коледжі у Лондоні. Випробування було успішним – шолом витримав різні види ударів. Проте, всі, хто його бачив, дивувалися й сумнівалися в тому, що він дійсно може захищати.

Айсіс Шиффер отримала 30 тисяч фунтів на продовження розробки. Тепер вона сподівається представити свій винахід у Нью-Йорку, спершу запропонувавши американським велосипедистам безкоштовно протестувати шолом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: