Яворівський полігон відвідав Верховний головнокомандувач НАТО в Європі

17_1479920813_613x408-66666666667_3_0

У середу, 23 листопада, на Львівщину завітала делегація збройних сил США, яку очолював Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кьортіс Скапарротті.

Основною метою перебування американської делегації на полігоні було спостереження за ходом підготовки підрозділів ЗС України іноземними інструкторами в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U)».

Під час візиту високого гостя супроводжували начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук та перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

На ділянці «Будинок обшуку – населений пункт» представники Сполучених Штатів поспостерігали за ходом підготовки однієї з рот 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Тут під проводом американських інструкторів українські десантники відпрацьовували тактичні вправи із зачистки населеного пункту та звільнення заручників.

Також американські гості мали можливість побувати на заняттях із вогневої підготовки та побачити атакувальні дії у складі взводу із використанням штатного озброєння та військової техніки.

Перебуваючи на МЦМБ генерал Кьортіс Скапарротті поспілкувався із українськими десантниками, які нині проходять вишкіл на полігоні, а також відзначив деяких американських військовослужбовців-інструкторів черговими військовими званнями та відзнаками за бездоганну службу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: