Мешканець Самбірщини, який їхав до Польщі, «нафарширував» свій автомобіль бурштином

15181449_918326618298578_1162865708430295834_n

Прикордонники Мостиського загону у пункті пропуску «Смільниця» попередили незаконний вивіз до Польщі чергової партії бурштину.

Про це повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Сьогодні вранці, на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Смільниця», під час перевірки автомобілів, що слідували до Польщі, прикордонники направили на додатковий огляд автомобіль марки «Рено» польської реєстрації. Увагу «зелених беретів» привернуло те, що водій автомобіля зволікав із просуванням до місця контролю та пропустив декілька автівок, що очікували позаду нього в пункті пропуску. За кермом зазначеної автівки перебував 37-річний громадянин України, мешканець міста Самбір, що на Львівщині, який у відповідь на зауваження правоохоронців запевнив, що не перевозить жодних заборонених предметів та товарів. Однак, в ході спільної з працівниками митниці поглибленої перевірки автомобіля, оглядова група знайшла декілька пакунків із необробленим камінням бурштину у запасному колесі, а через декілька хвилин ще чимало вкладень під декоративною обшивкою багажного відділення автомобіля. Всього зі схованок правоохоронці вилучили 60 спеціально запаяних поліетиленових пакунки із бурштином, загальна вага яких склала 19 кілограмів 450 грамів.

Після цього водієві вже нічого не залишалось, як зізнатися в намірах незаконно вивезти з України коштовне каміння, аби заробити на його продажі у Польщі.

Контрабандне каміння та автомобіль марки Рено 2004 року випуску, у якому воно приховано перевозилось, будуть вилучені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: