У львівських школах триває курс гуманної освіти

shkola

В 11 школах міста Львова стартували заняття в межах проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин».

 

Основна мета проекту – це підняття культури ставлення до тварин серед львів’ян. Уроки гуманної освіти мають прищепити дітям розуміння, що усі живі істоти є рівними в природі, мають свої права та свободи, передає прес-служба ЛМР.

Перші заняття з цього курсу вже відвідали учні гімназії «Сихівська», ССЗШ №93, СШ №97, НВК школи-садка №94, Гімназії «Євшан», ССЗШ №15, ССЗШ №75, ССЗШ №2, НВК школа-садок «Провесінь», ЛУПГ, СШ №27.

«Форма занять була обрана дуже вдало. Дуже багато інтерактиву, спілкування. Дітей здебільшого, ділять на групи, в яких вони спілкуються між собою, а потім колегіально озвучують свою думку. Вчитель виступає в якості модератора, що скеровує дискусії в правильне русло, - зазначає Катерина Ковалюк, координатор проекту, керівник служби зі зв’язків з громадськістю компанії «Кормотех». – Діти без перебільшення переживають заняття дуже особисто: ототожнюють себе із тваринами, починають розуміти їхні потреби та практичну сторону поняття відповідальності. В кожній школі, в тій чи іншій інтерпретації, я чула від дітей фундаментальну річ: “тварини такі ж живі істоти, як і ми”. А отже - ми на правильній дорозі. Важливу роль відіграють робочі зошити, в яких вони розв’язують завдання та малюють. Їх яскравий дизайн та стилістика семикласникам дуже до вподоби».

Нагадаємо, що пілотний проект триває у 16 школах Львова, аби уже в травні 2017 уроки гуманної освіти можна було запровадити в усіх школах міста.

Відзначимо, що кожна школа проводить по 4 уроки в класі та виїзне заняття на ЛКП «Лев», де діти можуть наочно пересвідчитись у результатах безвідповідального ставлення до чотирилапих.

Наступного тижня заняття з гуманної освіти відвідають учні середніх загальноосвітніх шкіл №63,  №3,  №54, №42, Класичної гімназії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: