Будівництво сонячної електростанції в Чорнобилі розпочнеться у 2017

solar-energy-system-620x465

Китайський технологічний гігант Golden Concord Holdings Limited (GCL) почне будівництво сонячної електростанції потужністю 1 ГВт в зоні відчуження Чорнобильської АЕС вже наступного року.

«Використання забруднених земель для будівництва СЕС принесе країні істотні соціальні та економічні переваги. Ми раді проводити спільні з Україною заходи з відновлення постраждалої території», – йдеться в прес-релізі GCL. У компанії також зауважують, що чорнобильський проект є для GCL ключовим кроком на шляху до міжнародної експансії.

Оптимізм китайців цілком поділяє український міністр екології та природних ресурсів. На думку Остапа Семерака, зона відчуження ідеально підходить для будівництва СЕС.

Як відомо, влітку цього року міністр екології України повідомив про те, що в Чорнобильській зоні планується будівництво найбільшої в світі електростанції, що працюватиме на сонячних панелях. Орієнтовна потужність електростанції становитиме близько 1ГВт, ще 400 МВт планують добувати з інших відновлювальних джерел на території зони відчудження. Тоді міністр повідомив, що дві інвестиційні компанії з США та чотири канадські енергетичні компанії висловили свій інтерес до Чорнобильського сонячного комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: