На Львівщині підприємства намагаються заманити працівників соцпакетами

Місцеві підприємства все частіше пропонують працівникам на додаток до зарплати соціальні пакети.

Про це під час прес-конференції розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, повідомляє ІА Дивись.info.

«Коли нині роботодавець шукає працівника, то зарплата це тільки одна складова, тепер є ще довіз на роботу, харчування як на «Фуджікурі» за 6 гривень, а решту доплачує підприємство, умови праці це все складається в пакет і люди собі вже думають, і звичайно легальна зайнятість», - розповів Василь Бариляк.

Голова регіональної ради підприємців Львівщини Ростислав Сорока каже, що на кадровій біржі, яку хочуть створити підприємства Львівщини працівникам  пропонуватимуть саме соцпакети.

«Ми розуміємо що програємо з середньому розмірі зарплати порівняно з іноземними підприємствами. Тому ми хочемо перейти від поняття чистої зарплати до поняття сукупний дохід. Зараз ми передбачаємо, що у цих пакетних пропозиціях, які буде виставляти на біржу роботодавець, буде приблизно 10 пунктів: зарплата, харчування, компенсація  витрат за проїзд, медичне страхування, навчання, підвищення кваліфікації за рахунок компанії та інше», - заявив Ростислав Сорока.

За його словами у Польщі розроблені цілі програми залучення українських фахівців на місцеві підприємства, що створює великий тиск на український ринок праці, адже часто українці вибирають саме працевлаштування за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: