У Бразилії учні захопили школи по всій країні

У Бразилії учні захопили сотні шкіл по всій країні, передає Associated Press. Бразильський союз учнів середніх освітніх шкіл повідомляє про те, що в акції беруть участь учні приблизно тисячі установ.

Масові захоплення почалися ще в жовтні - тоді школярі окупували освітні установи як мінімум в 19 штатах. Причина - політика нового президента Мішела Темера, який збирається урізати бюджет на освіту в рамках боротьби з економічною рецесією: зокрема, деякі обов'язкові предмети, наприклад з і фізкультура, стануть опциональнимі.

Наприклад, в школі Colégio Pedro II - Humaitá II в Ріо-де-Жанейро близько 50 учнів регулярно ночують на території кампуса. Кожен день до них приєднуються ще приблизно 100 беруть участь в акції протесту. Разом вони самостійно організовують заняття йогою, танцями, а також проводять лекції та готують їжу в їдальні.

«Державне освіту і так гірше нікуди - як держава може витрачати на нього ще менше грошей?» - Обурюється 16-річна Джулія Коуту, яка хоче вступити в літературний вуз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: