У Львові переглянуть ухвалу про заборону в'їзду зірок із сумнівною позицією

47194

У понеділок у малій сесійній залі відбудеться обговорення між депутатами щодо ухвали «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні».

У понеділок у малій сесійній залі відбудеться обговорення між депутатами щодо ухвали «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні».

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук громадський активіст Олег Радик.

Як повідомляє Вголос, відповідне звернення зачитав вчора на сесії Львівської міськради депутат Петро Адамик.

«На жаль, дуже часто наші навіть дуже правильні і потрібні рішення, назвемо їх так – «активісти» використовують у власних приватних інтересах. Мова йде про заборону концертної діяльності українськими та іноземними артистами, котрі під час російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні. Здавалося б. дуже правильне рішення. Але прийнятий акт містить оціночні норми, через які важко оцінити – підтримує артист агресію Російської Федерації чи ні. Саме тому сумнівні «активісти» використовують його, як прикриття. Тримаючи в руках ухвалу, вони приходять озброєними під стіни концертних залів, та залякують артистів, організаторів та глядачів, зриваючи концертні заходи», – каже депутат.
Він наголосив, що кожна громадська організація має свій список заборонених музикантів, тож це питання потрібно врегулювати.
«Тому я звернувся з пропозицією до виконавчих органів Львівської міськради допрацювати цю ухвалу та передбачити заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території Львова лише тим представникам шоу-бізнесу, які включені Службою безпеки України до списку осіб, що виступають проти територіальної цілісності і суверенітету України», - зазначив Адамик.

Нагадаємо, що Концерт виконавців сучасної попси Насті та Потапа, який був запланований у приміщенні Львівського цирку на 29 жовтня, скасували.

Натомість самі співаки не розуміють тиску ЗМІ та суспільства. Потап, наприклад, вважає, що для заборони концертів у низці українських міст не було законної підстави, передає ТСН.

«Зараз розпочалася якась інформаційна атака на нас, на наш гурт та на нас особисто. Ми хочемо про це розповісти, тому що на нашому прикладі можуть відмінити концерт будь-якої групи за будь-що. У Луцьку місцеві активісти дуже обурені тим, що «Потап і Настя» взагалі існують як колектив, зчинили галас, тому що приїздять Потап і Настя. На противагу їм є усі розпродані квитки на концерт. Вони почали брати старі відеозаписи, наприклад, 2014-го року в проекті «Мирна сотня», вирізати наше відеозвергення до росіян, яке два роки тому було зроблено разом із іншими артистами, коли конфлікт ще не був в такому розпалі. Вони його взяли і почали видавати за нове та говорити, що ми виступали в Кремлі 23-го лютого на день радянської армії разом з Басковим, згадувати всі мої жарти, які вони не зрозуміли. Ці люди все ж таки змусили нас відмінити концерт у Луцьку, тому що вони погрожували у будь-який момент конститутіційними чи неконституційними методами заборонити концерт. Ми непокоїмося через здоров'я людей, тому що ми із Настею нічого не боїмося: у нас кидали яйцями, ключами. Вони погрожували безпеці нашого глядача», - хвилюється артист та тренер «Голосу країни-6».

ІА Дивись.info поцікавилася думкою мешканців міста, результати опитування дивіться тут.

У Верховні Раді України стояло питання про введення особливих обмежень на в’їзд діячів культури, що якось дотичні до країни-агресова, в Україну. Утім, у Раді за цей законопроект проголосувало лише 174 депутата з 226 мінімально необхідних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: