У Львові вивчали проблемні питання Левандівського парку

Комісія екології та природокористування провела виїзне засідання у Левандівському парку.

 

Як повідомила голова комісії Ірина Оршак, метою виїзного засідання є вивчення ситуації щодо меж Левандівського парку.

«На нашу комісію подала звернення депутат Львівської міської ради Анна Мармуляк щодо вивчення цього питання. Оскільки у парк безперешкодно заїздять авто, крім цього, на  вул. Машиністів мешканці збудували гаражі і влаштували заїзд до них через зелену територію. Є пропозиція обгородити частину парку стовпцями, щоб унеможливити заїзд авто. Тому, перш ніж приймати остаточні рішення, ми маємо детально вивчити проблему та її походження », - розповіла Ірина Оршак.

Зі слів Анни Мармуляк, проблема довкола Левандівського парку триває майже три роки.

«Почалась з того, що активісти одного дня виявили залізний паркан довкола частини парку. «Зелений Львів» видав дозвіл на вирубку 87 дерев Левандівського парку. Згодом відбулось віче, на якому було обрано ініціативну групу мешканців. Загалом наша головна вимога, дотримання ухвали, прийнятої 2014 року. В ній йде мова про відновлення меж Левандівського парку. Тож потрібно скасувати містобудівні умови для орендарів, які розміщують свої МАФи у парку».

У підсумку члени комісії прийняли рішення рекомендувати юридичному, земельному та архітектурному управлінням ЛМР розглянути це питання і визначити, чи правомірно встановлені будівлі на вул. Машиністів.

«Ми хочемо дізнатись, чи видавав хтось дозвіл на будівництво гаражів, чи вони не перетинають межі парку, а також розглянути можливість усунення цих порушень. Позаяк зрозуміло, що ситуація потребує негайного вирішення », - зазначила голова комісії Ірина Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: