Молдова не відмовиться від асоціації з ЄС, - Додон

dodon2333-620x400
фото: відкриті джерела

Новообраний молдовський лідер Ігор Додон заявив, що країна продовжить імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом, оскільки у глави держави немає повноважень на денонсацію цього документа. Зокрема, про це він заявив в інтерв'ю Stirile TV, передає 112.ua.

Новообраний молдовський лідер Ігор Додон заявив, що країна продовжить імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом, оскільки у глави держави немає повноважень на денонсацію цього документа. Зокрема, про це він заявив в інтерв'ю Stirile TV, передає 112.ua. 

«Президент не має повноважень на денонсацію міжнародних договорів, у тому числі й Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Так, у програмі Партії соціалістів є такий пункт, але глава держави не може бути президентом тільки тих, хто голосує за соціалістів, він президент всіх громадян країни. Імплементація Угоди про асоціацію буде продовжуватися», - зазначив Додон.

Додон зазначив також те, що буде домагатися поновлення економічних відносин з Росією, не виключаючи проведення переговорів з цього питання у тристоронньому форматі за участю Молдови, Євросоюзу та Росії.

Щодо інтеграції в Євразійський Союз, обраний президент сказав, що «в залежності від результатів майбутніх парламентських виборів (чергових в 2018 році, або позачергових в 2017 році)», Додон готовий провести референдум, під час якого самі громадяни повинні відповісти на питання, в який союз вони хочуть інтегруватися в Європейський чи Євразійський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: