У Львові презентували фільм про зв'язкову повстанської армії Анну Попович

alive-kadr1

Художній фільм Тараса Химича «Жива» заснований на реальних подіях. Стрічка розкриває невідомі сторінки з життя української зв'язкової УПА Анни Попович.

Вчора, 26 листопада, у Львові відбулась презентація історичної драми Тараса Химича «ЖИВА».

Події розгортаються в 50-х роках минулого століття в Карпатах. Міністерство держбезпеки Радянського Союзу робить усе, щоб повністю підпорядкувати місцеве населення. Головні вороги непроханих гостей – воїни УПА, щирі й сміливі захисники рідної землі. У центрі протистояння опиняється дівчина Анна (Ольга Комановська). Їй сняться надзвичайно правдоподібні сни, а ще вона передбачає те, про що ніхто не здогадується.

Історична драма «Жива» про дівчину, яка змінила десятки доль, побудована на реальних подіях. Режисер та сценарист картини Тарас Химич почув цю історію від 91-річної Ганни Попович. Жінка брала активну участь у роботі над фільмом, допомагаючи актрисі якомога реалістичніше створити цей образ. Зйомки тривали впродовж 3-х років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович - у Горганах. Сцени допитів знімали в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», колишній в'язниці у Львові.

Кадри з х/ф «Жива»

Під час зйомок було використано передові технології, яких ще не було в Україні: унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен, робота з найкращими військовими консультантами та істориками України.

Додамо, що у зйомках взяли участь, як одні з кращих акторів Західної України: Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Альбіна Сотникова, Ярослав Кіргач, Олександра Лютата, так і учасники АТО, переселенці з Донецька тощо.

Як розповів в коментарі ІА Дивись.info режисер фільму Тарас Химич в Україні фільм вже йде в прокаті.

«Ми маємо досвід у плані історичних фільмів, в документальних ми робили детальні реконструкції, працювали з реконструкційними клубами, але в цьому фільми це вже були не просто реконструктори, а ветерани АТО. Постановками боїв безпосередньо зайнявся Володимир Правосудов. Було ще декілька людей — це полковник МВС Юра Йосипів, знавець бойових мистецтв, переселенець з Донецька Микола Плаксін, тобто дуже різні середовища долучалися, щоб фільм вийшов більш видовищним», - сказав Тарас Химич.

За його словами, в процесі роботи над фільмом «Жива», ще тривали зйомки двох документальних фільмів та кліпів.

«Ми, як студія будемо робити різні напрямки. Звичайно, що найцікавіше робити художнє кіно і розвиватись. Воно нам дає більше можливості розвиватись творчо, але документальне кіно цікаве й воно немає бути обов'язково мілітарним. Тобто кожний формат є цікавим, тому ми не будемо зупинятись», - зазначив режисер.

Також Тарас Химич розповів кореспонденту, що творча група фільму складалась до 10 людей, які працювали постійно, але бувало що о роботи долучалось й до 50 осіб

«В Україні фільм вже йде в прокаті, без фестивалю, зразу в прокат. Чи він окупиться, не можу сказати. Бюджет ще не можу оголосити, він буде остаточно мені відомий через декілька тижнів. Ми ще дещо закінчували, ще дещо винні людям. Це все процесі. Ми встигли з прем'єрою і це головне. Наш чекають західні дистриб'ютори, ми підпишемо угоду і він займатиметься світовою дистрибуцією. Тобто фільм появиться в різних країнах», - розповів Тарас Химич.

Додамо, що фільм «Жива» йтиме у прокаті з 24 листопада до 7 грудня 2016 року в кінотеатрах мережі «Планета Кіно».

Довідка:

13232972_1630078643980445_5448459618244944515_nТарас Химич. Народився 1976 року у Львові. Навчався у Львівській академії мистецтв, Коледжі візуального мистецтва (США). Працював у США незалежним дизайнером для Mark Norberg studio, Phototech, Home Birth Center. У 2001 році повернувся в Україну, де розпочав роботу над створенням музичних кліпів та зайнявся режисурою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: