ІДІЛ планувала низку терактів по всій Європі

Терористична організація «Ісламська держава» планувала низку терактів у всіх країнах Європи.

Про це з посиланням на інформацією британського генерал-майора Руперта  Джонсона повідомляє The Times, передає Європейська правда.

За його словами, інформація  про підготовку низки терактів по всій Європі стали відомою заявки тому, що було вилучено величезний архів документації ІДІЛ у Сирії.

«Остання інформація включає дані про підготовку низки  терактів в у низці європейських країн, включаючи Францію. Даних про підготовку терактів у Британії наразі не виявлено, проте спецслужбам потрібно вивчити ще безліч документів», – йдеться у повідомленні видання.

Генерал-майор Руперт Джонс, повідомив що дані зібрані у знахідці документів ІДІЛ, які були виявлені у Манбиджі в провінції Алеппо на півночі Сирії.

«Є величезна кількість доказів, документація, електронні матеріали … що прямо вказує на ймовірність підготовки  терактів у всіх країнах світу», – розповів виданню британський генерал.

Видання нагадує, що завдяки останнім даним про діяльність ІДІЛ минулого тижня у Франції було виявлено групу з чотирьох чоловіків, які планували теракт на території країни.

Джонс також заяви про свою впевненість в тому, що ще більше даних про плани бойовиків буде отримано після падіння іракського міста Мосул, яке коаліція проти ІДІЛ планує звільнити до весни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: