«Зіркам-колаборантам» не заборонять гастролі Львовом

Сьогодні львівські депутати переглянули Ухвалу про заборону виступати у Львові зіркам української естради із сумнівною політичною позицією. Відтак зартистам на кшталт Потапа та Насті Каменських не заборонять проводити концерти, а лише рекомендуватимуть не проводити розважальних заходів на території Львова.

Сьогодні львівські депутати переглянули Ухвалу про заборону виступати у Львові зіркам української естради із сумнівною політичною позицією. Відтак артистам, які гастролюють у Росії або ж не засуджують анексію українських територій не заборонять проводити концерти, а лише рекомендуватимуть не проводити розважальних заходів на території Львова.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук координатор ГО «Економічний бойкот» Олег Радик.

«Також пропонується звертатися до СБУ за висновком у разі виникнення суперечностей та сумнівів щодо окремого представника шоу-бізнесу», — написав Олег Радик.

Нагадаємо, що сьогодні відбулося обговорення між депутатами щодо ухвали «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні».

Як стало відомо раніше,  Концерт виконавців сучасної попси Насті та Потапа, який був запланований у приміщенні Львівського цирку на 29 жовтня, скасували, оскільки у Хмельницькому напередодні, де мали виступати співаки, громадськість влаштувала акцію протесту. На думку громадських активістів Львова акції протесту проти концерту Насті та Потапа у нашому місті мали б гірші наслідки, аніж у Хмельницьку. Тому громадськість звернулася з листом до губернатора Олега Синютки з проханням заборонити концерт.

Натомість самі співаки не розуміють тиску ЗМІ та суспільства. Потап, наприклад, вважає, що для заборони концертів у низці українських міст не було законної підстави, передає ТСН.

«Зараз розпочалася якась інформаційна атака на нас, на наш гурт та на нас особисто. Ми хочемо про це розповісти, тому що на нашому прикладі можуть відмінити концерт будь-якої групи за будь-що. У Луцьку місцеві активісти дуже обурені тим, що «Потап і Настя» взагалі існують як колектив, зчинили галас, тому що приїздять Потап і Настя. На противагу їм є усі розпродані квитки на концерт. Вони почали брати старі відеозаписи, наприклад, 2014-го року в проекті «Мирна сотня», вирізати наше відеозвергення до росіян, яке два роки тому було зроблено разом із іншими артистами, коли конфлікт ще не був в такому розпалі. Вони його взяли і почали видавати за нове та говорити, що ми виступали в Кремлі 23-го лютого на день радянської армії разом з Басковим, згадувати всі мої жарти, які вони не зрозуміли. Ці люди все ж таки змусили нас відмінити концерт у Луцьку, тому що вони погрожували у будь-який момент конститутіційними чи неконституційними методами заборонити концерт. Ми непокоїмося через здоров’я людей, тому що ми із Настею нічого не боїмося: у нас кидали яйцями, ключами. Вони погрожували безпеці нашого глядача», – хвилюється артист та тренер «Голосу країни-6».

ІА Дивись.info поцікавилася думкою мешканців міста, результати опитування дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: