Причина смерті військового з Львівщини в Одесі – черепно-мозкова травма і перелом черепа

picturepicture_27707222168038_79468
Думская

Військова прокуратура Одеського гарнізону перевіряє причетність співслужбовців до смерті солдата.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Розпочато кримінальне провадження за фактом отримання тяжких тілесних ушкоджень військовослужбовцем однієї з військових частин на Одещині, що призвели до смерті потерпілого. Йдеться про 25-річного Володимира Коломаза з Львівщини.

Наразі тривають невідкладні слідчі розшукові дії, допитуються свідки, перевіряється причетність співслужбовців та командування частини до скоєння злочину.

Вирішується питання про передачу кримінального провадження, відкритого 26.11.2016 Національною поліцією за ч. 1 ст. 115 КК України за фактом умисного вбивства військовій прокуратурі Одеського гарнізону для подальшого об’єднання вказаних кримінальних проваджень та здійснення у них досудового розслідування.

Зазначене кримінальне провадження попередньо кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Натомість у Повітряному командуванні «Південь» припускають, що трагічна подія, яка призвела до загибелі солдата, могла статися між футбольним матчем «Україна-Фінляндія» і нарядом, у який мав заступити Володимир Коломаз. Про це повідомляє «Думская».

«Хлопець прийшов вранці в суботу, заступив у наряд в патруль. Перед нарядом всіх опитують про проблеми зі здоров'ям, і Володимир на стан здоров'я не скаржився. Відстояв добу в наряді. У неділю вранці після наряду він ліг на ліжко в казармі для строкової служби, тому командир роти поцікавився у нього, що сталося. У нього була плутана мова і порушена координація рухів. Після того, як командир роти переконався, що хлопець тверезий, відправив його в госпіталь і тут же доповів про подію командирові комендатури на Шкільному, в штаб повітряного командування «Південь». Вони, як належить за статутом, сповістили військову прокуратуру гарнізону та Військову службу правопорядку про те, що має місце факт тяжких тілесних ушкоджень», – розповів Крижанівський, прес-секретар Повітряного командування «Південь».

Крім того, він зазначив, що в ході службового розслідування опитали всіх товаришів військовослужбовця, але так і не з'ясували, де і хто його побив. Однак відомо, що напередодні, 12 листопада, він був на матчі «Україна-Фінляндія», який почався о 22.00 і закінчився близько опівночі, тому повернувся в гуртожиток військовослужбовець пізно.

«Там гуртожиток-казарма, яка розділена фанерними стінами. У ній живуть як сімейні військовослужбовці, так і самотні, але факт побиття його в гуртожитку (шуму або бійки) ніхто не підтвердив, – стверджує Крижанівський. – Хочу зазначити, що Володимир був добре фізично розвиненим, авторитетним і там підрозділ невеликий – рота охорони, і якщо там є конфлікти, то це б було помітно, але ніхто не помічав конфліктів і зараз, ймовірно, що щось трапилося між футболом і нарядом, оскільки в наряді нічого такого статися не могло, там є черговий офіцер, який все контролює і перевірять цілодобово».

У прес-службі додали, що позиція керівництва Повітряного командування «Південь» полягає в тому, що якщо факт побиття солдата військовослужбовцями нашої військової частини підтвердиться, то ніхто честь мундира берегти не буде, винні обов'язково понесуть покарання. Однак поки службове розслідування не підтвердило цього факту.

Мама загиблого хлопця у версію командування не вірить і переконана, що її сина побили саме у частині. За її словами, Володимир сам їй про це сказав, коли ненадовго отямився у лікарні.

«Розповів, що побили його в частині – стягнули з ліжка і били об підлогу», – повідомила жінка.

У військовий госпіталь його привезли тільки через добу після травми – вже без свідомості. Причиною смерті медики називають черепно-мозкову травму і перелом кісток склепіння черепа.

Востаннє по телефону Оксана Коломаз розмовляла з сином 12 листопада, наступного дня телефон вже не відповідав, а ще через день взагалі був відключений. А за кілька днів подзвонили вже з частини і повідомили, що Володимир у реанімації.

Спочатку матері у військовій частині розповіли, що її син упав з табуретки, потім – не втримався на турніку, ще одна версія – побили невідомі біля КПП.

Відео: ТСН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: