«Громадське радіо» і «Галичину» почують у Бахмуті

1 грудня Національна рада надала «Громадському радіо», ТРК «Галичина» і ТРК «Арта плюс» дозволи на тимчасове мовлення на території проведення АТО з використанням 4 радіоканалів.

Два із них – на контрольних пунктах в’їзду-виїзду Мар’їнка і Гнутове Донецької області.

Так, «Громадське радіо» мовитиме на частоті 91,8 МГц у м. Костянтинівці Донецької області, ТРК «Галичина» - на частоті 90,2 МГц у м. Бахмуті Донецької області, а ТРК «Арта плюс» забезпечуватиме мовленням КПВВ Мар’їнку і Гнутове Донецької області на частотах 98,2 МГц і 102,2 МГц відповідно. При цьому на КПВВ, за словами члена Національної ради Сергія Костинського, транслюватимуться програми «Українського музичного мовлення», яке пропонує винятково україномовний продукт. Надалі у планах – розширення такого мовлення, тож «я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо закрити всі білі плями», - сказав С. Костинський. Він також нагадав, що нещодавно було видано дозволи на мовлення на трьох КПВВ – Новотроїцьке, Зайцеве Донецької обл. і Станиця Луганська Луганської обл.

Організація діяльності компаній на зазначених частотах відбуватиметься з використанням технології малопотужного ФМ-мовлення.

Зі свого боку голова Національної ради Юрій Артеменко запропонував звернутися до голів військово-цивільних адміністрацій з пропозицією розмістити у контрольних пунктах інформацію для громадян, які перетинають  лінію розмежування, про можливість отримання сигналів українських теле- і радіостанцій у регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: