Ми хочемо сформувати героя, який готовий не лише вмирати за Україну, а й жити, - координаторка проекту інтеграції ветеранів АТО

vdv_small_site-740x493

Той, хто взяв у руки зброю і пішою захищати Батьківщину, є найбільш вмотивованим, аби розбудовувати державу. Саме колишні бійці можуть стати отим двигуном, який зрушить країну з місця і скерує її у правильному напрямку.

Заступниця голови ГО «STUDENA», координаторка проекту інтеграції колишніх АТОвців до структур виконавчої влади «За ветеранів до влади» Оксана Іванців розповіла про вимоги до учасників та власні очікування від проекту, а також про те, як до подібних ініціатив ставляться у Адміністрації Президента.

ivantsiv

– Що таке проект «За ветеранів до влади», або як ви його ще називаєте – «За ВДВ» та в чому його суть?

– Проект має на меті підготовку ветеранів до роботи на посадах держслужбовців та інтеграцію їх у органи виконавчої влади. Це зміцнить довіру до держави як ветеранської спільноти, так і суспільства в цілому, оскільки люди, які пройшли бойові дії на Донбасі є надзвичайно мотивованими розбудовувати країну, яку вони захищали, та мають кредит довіри від суспільства. Ми хочемо популяризувати державну службу у ветеранській спільноті, зміцнити їх віру в позитивні зміни, а також сформувати в суспільстві образ ветерана АТО, який є героєм не лише на війні, але і відповідальним громадянином. Зараз ми створили дві Школи держслужбовця – у Краматорську та в Києві, які разом налічують 70 студентів. (Школа державного службовця у м.Київ працює з 17.10.16р., 03.12.16р. Школа державного службовця відкривється у м.Краматорськ – ред.)

– Які вимоги та як стати учасником проекту «За ВДВ»?

– Відбір учасників проекту здійснюється на конкурсній основі. До участі запрошуються учасники бойових дій, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень не нижче молодшого бакалавра. Для участі в проекті потрібно надіслати резюме, а також мотиваційне есе на тему: «Які реформи я хочу втілити, будучи державним службовцем». Проте цього року набір вже закритий. Наші Школи у Києві і Краматорську – лише пілотні проекти, але з 2017-го ми плануємо вийти на всеукраїнський рівень, тому охочим варто слідкувати за оновленнями інформації на нашій сторінці у Facebook.

za-vdv_presentation-2

– Тобто ви плануєте відкривати школи «За ВДВ» і в інших містах?

– Зараз до нас надійшла пропозиція від Адміністрації Президента України про те, щоб запустити цей проект на Всеукраїнському рівні на базі державної програми перекваліфікації із залученням викладачів Національної академії державного управління. Тому на даний момент ми готуємось до старту в усіх обласних центрах.

Читайте також: «Без броні»: шлях повернення з війни до себе

– А хто зараз навчає ветеранів?

– Зараз у Школі держслужбовця викладають найкращі експерти Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук та Ігор Коліушко, викладачі Києво-Могилянської бізнес школи Володимир Павелко та Галина Єрьоменко, Олександр Солонтай з Інституту політичної освіти та Іветта Делікатна з Міністерства інформаційної політики. Особисто-ділові якості виховує бізнес-тренер Ваче Давтян. Крім цього, на спеціальному етапі навчання студентів готуватимуть наставники з департаментів КМДА та Донецької військово-цивільної адміністрації.

shkola-derzh-sluzhbovtsya_za-vdv-2

– Яку ж кінцеву мету ставлять перед собою організатори?

– Ми хочемо сформувати образ героя, який готовий не лише вмирати за Україну, а й жити, вчитись і працювати. Дуже часто серед громадсько активних людей я чую фрази: «Держава нам допомогла тим, що не заважала». В нашому суспільстві панує дуже велика зневіра в органи державної влади. Цей проект покликаний для того, щоб перейти на інший рівень – співпрацю. А для цього потрібно, щоб авторитетні, розумні, цілеспрямовані та загартовані люди ставали представниками державної влади, несли в державні інституції свої цінності і розбудовували Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: