НАЗК знайшла корупцію під час купівлі квартири Лещенком, нардеп все заперечує

sergej_leschenko

Національне агентство з попередження корупції завершило перевірку факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири в Києві. В діях депутата виявлені ознаки адміністративного правопорушення.

Про це повідомили в НАЗК.

Встановлено, що при покупці квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень в новому будинку в історичному центрі Києва Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником.

Будучи на момент придбання неруxомості народним депутатом України, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги статей 23, 24 Закону України «Про запобігання корупції», Сергій Лещенко отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень).

Відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення, уповноважена особа Національного агентства склала протокол на народного депутата (відповідно до ч. 1 ст. 1 725 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка.

Натомість  Сергій Лещенко претензії НАЗК називає абсурдними.

«Сьогодні зранку я прокинувся людиною, якій подарували 1,8 мільйона гривень. Відчуваю себе дуже щасливим, тільки от не можу пригадати, де ці гроші лежать. Бо вони існують лише в уяві співробітників НАЗК.

Розповідаю як було. Вчора зранку на адресу Верховної Ради прийшло запрошення від НАЗК прийти до них та дати пояснення. Я мав інші плани на день, але прибув о 17:30 з документами. Однак замість «пояснень» на мене вже чекала налаштована відеокамера, і співробітник НАЗК повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністративне правопорушення…

Ну а тепер по-суті. Жодних знижок я не отримував. Є оголошення агентств нерухомості з меншою ціною квартири. Є інші покупці, які купили дешевше. Є свідки моїх переговорів. Я жодного дня не працював на державній службі та не сидів на бюджетних коштах. На відміну від інших, оформив майно на себе, а не на бабусю або бухгалтершу. Я не проти, щоб перевірку почали з мене, але хотів би, щоб так само перевірили схеми Кононенка, вплив на прокуратуру та суди Грановського, квартири Луценка, декларацію Матіоса тощо. Але ви знаєте краще за мене - їм нічого не буде. А я ще поборюся», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Сергій Лещенко.

Нагадаємо, скандал щодо квартири Лещенка розгорівся на початку вересня, коли в Інтернеті з’явилася копія договору купівлі-продажу нардепом помешкання вартістю 7,5 мільйона гривень. Однак в декларації про доходи колишнього журналіста не було пояснення походження цих коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: