Синютка обговорив питання співпраці з 5-м Президентом Польщі Броніславом Коморовським

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у четвер, 1 грудня, зустрівся із 5-им Президентом Республіки Польща (2010-2015 рр.) Броніславом Коморовським, який прибув на Львівщину на міжнародну конференцію "Стратегічне партнерство в час кризи".

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у четвер, 1 грудня, зустрівся із 5-им Президентом Республіки Польща (2010-2015 рр.) Броніславом Коморовським, який прибув на Львівщину на міжнародну конференцію «Стратегічне партнерство в час кризи».

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Під час розмови Олег Синютка подякував гостеві за чітку позицію і підтримку України під час перебування на посаді Президента Польщі. "Ви є найближчим другом України у Польщі. І ті основи, які ви заклали за час президентства, та підтримку, яку надали нашій державі, ми відчуваємо до сьогодні", - зазначив він.

Голова ОДА додав, що час накладає свій відбиток і сьогодні Україна, як ніколи, потребує підтримки з боку Польщі.

Броніслав Коморовський також відмітив, що Україна зараз переживає дуже складні часи, тому не залишиться без підтримки. «Наші народи мають непросту історію. Ми розуміємо це, пам’ятаємо та підтримуємо один одного. Адже наодинці нічого не вирішиш», - додав Президент.

У розмові керівник області наголосив, що сьогодні російський агресор, як ніколи, прагне пересварити українців та поляків. «Ми бачимо масові "вкидання" негативу з боку Росії. Чи то паління державного прапору на "Марші незалежності" у Варшаві, чи то нищення пам’ятників українських воїнів на території Польщі – це все робиться для того, щоб пересварити наші народи. Проте я хочу наголосити, що на території Львівщини немає жодних проявів антипольських настроїв. Більше того ми навпаки робимо усе, щоб спільна історична пам'ять обох держав була належним чином вшанована», - запевнив Олег Синютка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: