Затримка з безвізом – це не провина України, це наслідок політичних проблем в самому Євросоюзі, - Юрій Підлісний

Затримки із безвізовим режимом чи ратифікацією Угоди про Асоціацію ЄС з Україною – це не провина України, це винятково наслідок політичних проблем в самому Євросоюзі.

Так вважає член Ради Львівської обласної партійної організації «Народний фронт» Юрій Підлісний. Про це повідомляє прес-служба ЛОО партії «Народний Фронт».

«Країни ЄС важко переживають навалу мігрантів та рішення Британії вийти з Союзу. І безвіз для України затримується через технічну проблему, так як Євросоюз зараз доповнює власне міграційне законодавство, яке на випадок збільшення потоку біженців чи виникнення терактів передбачатиме механізм тимчасового призупинення безвізових режимів. Єврокомісія хоче прописати такий механізм до надання безвізу новим країнам, зокрема і Україні», - пояснив Юрій Підлісний.

Він нагадав, що Україна виконала всі 144 пункти вимог, які були необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС, зокрема запустила публічне декларування доходів високопосадовців.

«Україна іще за прем’єрства Яценюка взялася за виконання всіх вимог Євросоюзу щодо Асоціації, Зони вільної торгівлі та безвізового режиму. Фракція «Народного фронту» підтримувала необхідні законопроекти в парламенті, хоч це інколи було доволі непросто. Відтоді жодних додаткових вимог не було висунуто, залишається лише затвердити це рішення в Європарламенті й Раді ЄС. І за цих умов Україна, як висловився лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Брюсселі, не повинна бути заручником цих внутрішніх політичних та бюрократичних колізій», - підсумував Юрій Підлісний.

Зазначимо, що Європарламент розгляне механізм призупинення безвізового режиму для інших країн, без якого надання безвізу для України неможливе, на пленарному засіданні 18 січня 2017 року.

Нагадаємо, цими днями лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Брюсселі провів майже два десятки зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.  Основна тема, з якою виступив Яценюк, стосувалась безвізу.

«Україна виконала всі необхідні зобов'язання для того, щоб отримати від Європейського Союзу безвізовий режим. Юридичні тонкощі не повинні стояти на заваді принципів, обіцянок і наших спільних цінностей. А одна з ключових цінностей Європейського Союзу – це свобода пересування, свобода пересування без віз», - заявив він західним партнерам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: