Дивна справа: Гладюк не з’явився у суд, який сам й ініціював

1475230356-1561-rukovoditel-ugolovnogo-rozyiska-gu-natspolitsii-lvovskoy-oblasti-nikolay-gladyuk

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги екс-начальника карного розшуку області Миколи Гладюка, якого патрульні затримали за водіння у нетверезому стані, не відбулося через його неявку.

Саме перенесення відбулося за дивних обставин. Спочатку місцем судового засідання було вказано вулицю Винниченка, де знаходиться кабінет судді Альберта Белени. Однак журналістів, які прийшли за цією адресою, спрямували на площу Соборну, де, власне, знаходиться Апеляційний суд Львівської області. Після півгодинного чекання під залою засідань до журналістів та громадських активістів вийшла помічниця судді і повідомила, що суддя переніс засідання на 9 грудня. На запитання, чому нікого не запросили до зали і чому суддя прийняв рішення без присутності преси та активістів, помічниця не змогла дати мотивованої відповіді.

Нагадаємо, 8 вересня начальника карного розшуку Миколу Гладюка затримали патрульні поліцейські. Правоохоронці запідозрили, що водій перебуває під дією алкоголю.

9 вересня почалася службова перевірка щодо Миколи Гладюка, але від посади його не відсторонили.

Факт затримання Миколи Гладюка за водіння у нетверезову стані підтвердила тодішній очільник Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

На початку листопада Гладюка все ж усунули з посади, призначивши керівником карного розшуку, заступника, натомість правоохоронець, який проштрафився, зайняв місце заступника.

29 вересня мав відбутися суд у справі Миколи Гладюка, але він на засідання не з’явився, оскільки, як з’ясувалося, у протоколі, складеному патрульними зі слів затриманого, була неправильно вказана адреса.

Наступне судове засідання, яке мало відбутися 1 листопада, Гладюк знову не з’явився, але цього разу він звернувся до судді із заявою з проханням закрити справу проти нього, бо жодного злочину не вчиняв.

А вже наприкінці листопада стало відомо, що Микола Гладюк звернувся до суду з вимогою виправдати його і скасувати призначений йому штраф за водіння у нетверезому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: