Хто очолить Центр медицини катастроф Львівщини

9d8091490c6d2f44677f2f61c2092947_xl

Новим директор Центру медицини катастроф Львівської області може стати Володимир Похмурський, який обіймав таку ж посаду, лише в Івано-Франківську. За повідомленнями з наших джерел в Департаменті охорони здоров’я ЛОДА, лобіює це призначення особисто голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Уже якийсь час навколо комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» точаться баталії.  Був навіть оголошений конкурс на заміщення посади керівника, в якому взяли участь шість претендентів. Після представлення їхніх програм відбулося обговорення та голосування членів комісії у закритому режимі, в результаті двоє претендентів Василенко Володимир  та Середа Орест набрали однакову кількість голосів. Однак і дебати не принесли бажаного результату – керівника центру так і не змогли призначити.

А тим часом громадський активіст і журналіст з Івано-Франківська Ростислав Гудзінський повідомляє, що  Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  очолить Володимир Похмурський.

«За нашою інформацією, «великий доктор» та «реформатор» Володимир Похмурський (головний лікар Центру екстреної медицини та медицини катастроф), йде зі своєї посади. Заяву про звільнення скандально відомий доктор, ще 7 листопада 2016 року, подав до Івано-Франківської обласної ради. Кажуть, що йому запропонували аналогічну посаду у Львівській області», – написав у Фейсбуку Ростислав Гудзінський.

Тим часом ось що відомо про лікаря, який може очолити центр: Володимир Похмурський – кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургії, хірург у лікарні швидкої медичної допомоги, дійсний член ESTES (Європейського Товариства Травми і Невідкладної Хірургії), дійсний член Європейської асоціації медицини невідкладних станів, дійсний член Польського Товариства медицини порятунку.

Здавалося б, послужний список виглядає так нічогенько і запитань не мало б виникати, утім Володимир Похмурський не раз був героям публікацій прикарпатських ЗМІ. Зокрема йому закидають, що посприяв лікарю в тому, що він за часів одіозної Раїси Богатирьової  очолив Центр екстреної медицини, не маючи відповідного досвіду, впливовий тесть – Євстахій Крижанівський, член-кореспондент НАН України, доктор технічних наук, професор, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. І саме Євстахій Іванович посприяв, щоб зять був не просто кандидатом наук, хірургом, а «дійсним членом» чогось там.

Звісно, це геть не означає, що Володимир Похмурський не гідний обіймати таку посаду. Однак його не раз звинувачували і в корупційних діях, незаконному звільнені неугодного йому головного лікаря станції швидкої допомоги у Коломиї. Були й суди.

Наприклад, Вищий спеціалізований суд України визнав дії Похмурського незаконними по звільненню головного лікаря станції швидкої медичної допомоги у Коломиї Володимира Дмитрика. Медика на посаді поновили, але працювати так і не дали.

Ось ще один приклад діяльності Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги у грудні 2015 року: фахівці Держфінінспекції в Івано-Франківській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 560 тис. грн.

Зокрема, через недотримання медичним закладом законодавства зі сплати єдиного соціального внеску із заробітної плати працівників, які є інвалідами, центр зайво витратив 525 тис. грн. Покриття витрат сторонніх юридичних осіб та переплата зарплати призвели до зайвого витрачання 35 тис. грн.

Покарали тоді трьох посадових осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності.

Це далеко не весь перелік скандалів і скандальчиків, пов’язаних із роботою Володимира Похмурського на посаді керівника Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як повідають наші джерела в Департаменті охорони здоров’я ЛОДА, Володимира Похмурського збираються призначити по-тихому, без зайвого галасу, а саме: лікар отримає префікс в.о. і підписання договору, щоб не оголошувати конкурс...

Оксана ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: