Личаківському району нарешті затвердили План зонування

Депутати Львівської міської ради на вчорашній сесії затвердили План зонування Личаківського району міста, пише ІА Дивись.info.

Депутати Львівської міської ради на вчорашній сесії затвердили План зонування Личаківського району міста, пише ІА Дивись.info.

Цьому передувала невдала спроба затвердити план на попередній сесії та бурхлива дискусія щодо включення в порядок денний під час учорашнього засідання. Депутати зокрема  висловлювали побоювання, що затвердження зонінгу може призвести до узаконення будівництва у парку «Знесіння». Натомість міський голова наголошував, що підприємства вже понад рік не можуть оформити земельні ділянки.

«Це десятки підприємств, вони несуть збитки. Мені вже соромно дивитися в очі керівникам», - заявив Андрій Садовий.

Зрештою План не лише внесли в порядок денний але й затвердили. План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їхньої ландшафтної організації. Відповідно до законодавства, у разі відсутності зонінгу території, забороняється передача для містобудівних потреб земельних ділянок державної/комунальної власності у власність чи користування осіб.

Як йдеться в інформаційній записці межі Личаківського району проходять по магістральних вулицях Б.Хмельницького, Зеленій, Дж. Вашингтона. Зі сходу район межує з територією Лисиничівської та Сорока-Львівської сільських рад, з півночі – з територією Малехівської сільської ради. Територія району у проектних межах затвердженого генплану міста становить – 3757.8 га (з Винниківським лісопарком), населення – 85.3 тис. мешканців.

Район не має вільних територіальних ресурсів, потенційно придатних для розвитку сельбищних та промислових територій. Розвиток сельбищних територій, згідно генплану міста, передбачається виключно за рахунок поступової реконструкції територій, зайнятих промисловими та комунально-складськими об’єктами, садово-городніми кооперативами, шляхом зміни їх цільового призначення.

Територія району розділена залізницею Львів-Красне на дві частини, які за своїм функціональним використанням та природними умовами різко відрізняються одна від одної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: