Стало відомо, через що зчинилася нічна метушня у пункті пропуску «Шегині»

15181638_1737752439878539_8431520883396416538_n

Контрабандисти намагалися перевезти через кордон з Польщі одяг без належного оформлення товару.

Про це повідомили у Військовій прокуратурі Західного регіону.

15202552_1737752446545205_4470755503573455726_n

Надійшло повідомлення від мобільної групи «Митна сотня», що належить до Міжвідомчого цільового центру. На виклик до пункту пропуску на українсько-польському кордоні «Шегині» прибули прокурори військової прокуратури. Було затримано мікроавтобус «Мерседес».

«Було проведено обшук автомобіля і, власне, там виявили незаконний товар. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 364 ККУ, санкції якої передбачають покарання  до 10 років позбавлення волі. Також нам було відомо і працівникам митниці, що було виявлено ще два автомобілі, але вони не пройшли митного оформлення», – повідомила речниниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

Однак представниця відомства спростувала інформацію про стрілянину на кордоні.

«З’явилася інформація, що при затриманні цих машин була перестрілка. Насправді, жодної перестрілки не було. Також була інформація, що був наїзд на людину. Цим зараз займається поліція. Ми займаємося незаконним товаром, а поліція – наїздом», – сказала Юлія Галущак.

На жаль, коментаря з ГУ Нацполіції нам отримати поки що не вдалося.

Натомість у військовій прокуратурі повідомили, що була затримана людина, яка займалася незаконним переміщенням товарів через кордон.

«Призначено експертизу, щоб оцінити вартість товару. Решта деталей буде згодом», – додала речниця відомства.

Нагадаємо, про ситуація у пункті пропуску «Шегині» повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, який зазначив, що порушники намагались провести чотири мікроавтобуси контрабанди. Коли їх викрили та намагались затримати, контрабандисти викликали «підмогу» у кілька десятків чоловік, які розпочали заворушення, вибили вікно автобуса та дали одному з водіїв втекти на авто. При цьому був збитий один із співробітників «Митної сотні», який перегородив собою проїзд. Зупинити сутичку Мобільній групі вдалось, лише застосувавши збою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: