У світі щодві хвилини один підліток заражається ВІЛ-інфекцією

У світі щодві хвилини один підліток, зазвичай, дівчина, заражається ВІЛ-інфекцією.

Про це інформує Уніан.

Як повідомляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у новій доповіді, приуроченому до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, кількість випадків ВІЛ-інфекцій серед підлітків у всьому світі стрімко зростає.

Експерти ЮНІСЕФ впевнені, що зараження підлітків СНІДом можна уникнути шляхом активізації заходів профілактики та забезпечення доступу тих, хто цього потребує, до антиретровірусної терапії.

Читайте також: Наркотики, тюрма та СНІД. Як жити із хворобою, яка лякає весь світ (інтерв’ю)
На сьогодні СНІД є однією з основних причин смерті підлітків. У 2015 році було зареєстровано 250 тисяч нових випадків зараження ВІЛ серед цієї категорії населення. Того ж року від цього захворювання померла 41 тисяча дітей і підлітків у віці від 10 до 19 років.

В ЮНІСЕФ попереджують, що якщо не вжити необхідних заходів, то до 2030 року щороку буде реєструватися 400 тисяч нових заражень серед дівчат і юнаків віком до 19 років.
«Нам вдалося досягнути величезних успіхів у боротьбі з ВІЛ, однак боротьба ще далеко не завершена, особливо для дітей і підлітків», - заявив голова ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.
Він закликав зробити все можливе для того, щоб кожна ВІЛ-інфікована дитина стояла на обліку і проходила курс лікування.
«Щодві хвилини один підліток, зазвичай правило, дівчина, заражається ВІЛ. Якщо ми хочемо покінчити з вірусом імунодефіциту, то нам необхідно приділити якнайпильнішу увагу цьому питанню і подвоїти зусилля, спрямовані на надання допомоги кожній дитині і кожному підліткові», - додав Лейк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: